Banden

De banden van uw auto spelen een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig (remprestaties op nat wegdek), comfortabel en zuinig wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus te allen tijde op kunnen vertrouwen. 
Wij leveren kwaliteitsbanden van alle A-merken voor goede prijzen en prima budgetbanden voor scherpe prijzen.
Het vervangen van versleten banden kan meestal binnen een dag.
Veza Zaandam kan u perfect van dienst zijn op het gebied van bandenservice.De remweg op een nat wegdek is altijd langer dan op een droog wegdek. De lengte van de remweg op een nat wegdek wordt daarnaast sterk bepaald door de profieldiepte van de band. Hoe meer profieldiepte, hoe korter de remweg.


Voor het balanceren en uitlijnen van uw auto bent u ook bij ons op het juiste adres.Balanceren

Als bij verschillende snelheden trillingen optreden aan het stuur kan dat duiden op onbalans van de voorwielen of achterwielen. Onbalans in de wielen ontstaat vaak door tegen stoepranden aan te rijden of door gaten in het wegdek. Soms kan het ook speling zijn in de wielophanging.
Blijft u er vooral niet mee doorrijden want de banden slijten daardoor onregelmatig af en ook het rijcomfort neemt bij verschillende snelheden af.

Veza Zaandam geeft u graag een vrijblijvend advies.

Uitlijnen

Uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het auto onderstel, als het onderstel niet goed afgesteld is of buiten de fabrieksnormen vallen:

• trekt de auto naar één kant
• voelt u onstabiel weggedrag 
• slijten de voorbanden scheef af
• draait het stuur niet terug na een bocht


Herkent u één van deze symptomen? Dan is het aan te raden om uw auto bij Veza Zaandam uit te laten lijnen. Een auto uitlijnen (volgens de fabrieksinstellingen) is een vak apart waar speciale apparatuur voor vereist is. Bij vervanging of reparatie aan de voorzijde van de auto zoals, schokdempers, wielophanging en spoorstangen moet de auto altijd uitgelijnd worden.

Veza Zaandam kan dit specialistenwerk voor u in orde maken.

Wielenservice 

Voor wielenwissels kunt u ook bij ons terecht voor het wisselen van zomer(sets of banden) naar winter(sets of banden) en vice versa.

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2019 Autobedrijf Veza Zaandam Powered by B3Support